Nem az MLM-et utálják, hanem, amit csinálni kell(ett eddig)


“Írj névlistát, hívd meg az ismerőseid, tarts bemutatókat!” – …tényleg nem lehet másképp hálózatot építeni?


Nagyon sok ember értette meg az elmúlt évtizedek alatt, hogy nem nagyon van más valós kitörési lehetősége, mint a hálózatépítés – hiszen ezt nagy tőke nélkül, menet közben megtanulva lehet elkezdeni és valóban nincs gyakorlati felső határa a megkereshető jövedelemnek.

Ahhoz képest viszont, hogy hányan indultak el (millió körüli ember Magyarországon), csak nagyon kevesen értek el legalább egy főállású, vagy egy vállalkozói jövedelmet. Az anyagi függetlenségről nem is beszélve.

Pedig az az igazság, hogy a hálózatépítés sokkal jobb alternatíva – elméletben – egy havi többszázezres vagy akár milliós jövedelem megteremtésére, mint egy hagyományos vállalkozás, mert

 • Egy vállalkozás nyereségessége sokkal alacsonyabb (értsd: óriási pénzeket meg kell mozgatni a piacon, hogy az év végén maradjon a cégben valamennyi – sokszor 5% alatt marad ez az érték!),
 • A hálózatépítéshez nem kell alkalmazottakat felvenni, nincsenek bérterhek (ha van eladás, ha nincs, a cégben ki kell fizetni az embereket),
 • Nem kell túl nagy tőke hozzá (nyilván pár tíz- vagy százezer forint ehhez is kell, de egy hagyományos cég minimum 5 milliónál indul, de még 10-20 millióval indulva is csak egy 3-4 fős cégünk lesz maximum).

A hagyományos vállalkozás annak való, aki nem ért a hálózatépítéshez!

Szóval válasszuk külön: az MLM-et. A hálózatos kifizetési rendszert rengetegen szeretik, tömegeknek keltette fel mindig is a fantáziáját, mert valóban az “átlagember átlag feletti lehetősége” – viszont nagyon keveseknek áll igazán jól az a tevékenység, amit eddig csinálni kellett (névlista -> meghívás -> bemutatózás…).

 

Mi lenne, ha ki lehetne hagyni az összes “nemszeretem” dolgot a network marketingből?

Milyen klassz lenne úgy hálózatot építeni és részesedni a csapatforgalomból, hogy nem kell névlistát írni, nem kell a tíz éve nem látott ismerőseinket felkeresni, nem kell ismerkedni, nem kell hideghívásokat csinálni, nem kell termékbemutatókat tartani, nem kell kávézóról kávézóra járni tárgyalni…

Ahhoz, hogy ez működhessen, szükség van olyan rendszerekre, melyek képesek a hideg piacot (akiket nem ismerünk) megmozgatni, és érdeklődőket generálni. Enélkül nem fog menni, ugyanis ha nem végzünk valódi marketingtevékenységet, akkor valóban csak az ismerőseink vonalain tudunk elindulni. De mindenkinek elfogy egyszer a névlistája…


A varázsszó: sales funnel
, azaz értékesítési tölcsér (magyarul: olyan honlapok, melyek kéz érintése nékül képesek érdeklődőket, feliratkozókat gyártani)

 

A folyamat egyébként teljesen egyszerű:

 • A hideg piacot hirdetésekkel érjük el, felkeltjük az érdeklődésüket. Amit szeretnénk, az egy kattintás – ami által egy ún. landing oldalra kerülnek az érdeklődők. (Landing oldal más szóval: feliratkozó oldal. Olyan 1 oldalas weboldal, ami egy cél elérésére készült, pl. hogy a látogatók megadják az elérhetőségeiket, ezzel feliratkozva a listánkra.) 
 • Ezen a landing oldalon feliratkoznak egy érdekes és hasznos anyagra, infóra (pl. pdf, videó, e-mail kurzus, stb.)
 • Majd egy automata utánkövető e-mail sorozat még plusz infókat ad a jelölteknek,
 • Végül egy értékesítési oldalra érkeznek, ahol módjuk van maguktól beregisztrálni.

KIPRÓBÁLTUK: Ez a modell működik! (Több mint 20.000 érdeklődőt gyűjtött ez a rendszer az elmúlt pár hónapban.)


Ha foglalkozol hálózatépítéssel, érdemes megfontolnod, hogy leprogramoztatsz egy ilyen rendszert egy webfejlesztő céggel, mert ma már egészen biztosan látszik, hogy ez a network marketing jövője. (Csoda, hogy ennyit kellett rá várni, hogy egy cég összerakjon egy ilyen komplett rendszert.)

 

Mire számíthatsz, ha szeretnél egy ilyen saját rendszert?

Először is profi kivitelezőket kell keresned, mert sok webfejlesztő ügynökség a mai napig nem érti a sales funnelek működését. (Sales funnel más szóval: értékesítési tölcsér. Egy olyan weboldal rendszer, ami fokozatosan viszi végig a látogatókat a vásárlási folyamaton.) Ha viszont profikat találsz, akkor a dolog nem lesz olcsó.

Egy ilyen rendszer – összetettségétől függően – olyan 700.000-1.500.000 Ft-ba fog kerülni. (Érdemes csapatszinten összedobni a költségeket, mert egyedül ez szinte kifizethetetlen, ugyanis nem egy ilyen rendszer hozza el az áttörést, hanem ilyen rendszerek kombinációja.)

És ha mindez megvan (profi kivitelezők, és tőke), akkor még a tartalmat mindig neked kell megírni rá, mert nincs az a szövegíró, aki ezt a speciális – ma még szinte nem is létező – területet ismerné. Ezt nem fogod tudni kiszervezni. Neked kell megírni a szöveget és leforgatni a videókat.

Úgyhogy mindenképpen erős elhatározás és profi online marketing tudás kell hozzá, anélkül lehetetlen küldetés. Ja, és a tőke… De azt egy 30-50 fős hálózat össze tudja dobni. (Viszont le kell programozni a jelöltek kiosztását is, mert többen fogják ugye használni a rendszert.)

 

Mi csak egyetlen olyan céget találtunk, ahol készen adnak ilyen értékesítési tölcséreket – úgy, hogy nem kérik el a fejlesztési költségeket!

A nagymúltú mammut hálózatos cégek még mindig nem kapcsoltak, hogy ez lesz a jövő – a kisebb cégek próbálkoznak csak, és ezidáig egyetlen olyan MLM céget ismerni, amelyik profi rendszereket ad a tagoknak, ahol minden készen van:

 • Minden honlap le van programozva,
 • sok landing page és blog képezi a teljes rendszert,
 • az elosztási rendszer is automatán működik,
 • sőt, a cég központi hirdetési csapattal dolgozik, így a tagok – amíg meg nem tanulnak hirdetni – átadhatják a munka ezen részét is profiknak.


Érdemes vetni egy pillantást a Fusion Marketing névre keresztelt rendszerre, mely a világon először képes online hálózatot építeni – és kéz érintése nélkül beregisztrálni tagokat.

Tetszik? Oszd meg!
Mihalik Alpár
 

Online Marketing Director